Príprava na stupeň presne

Stupeň vyprážania I
Tento stupeň vyprážania je vhodný pre všetky pokrmy, ktoré sa pripravujú na nízkej teplote praženia ako napr. volské oká, praženica, anglická slanina, kuracie prsia, zelenina, frikadely, ryba a väčšina pokrmov zo zmrazených surovín.
Stupeň vyprážania II
Pri tejto strednej teplote vyprážania sa môžu pražiť potraviny ako napr. krevety, steaky, rezne, sekaná a soté. Okrem toho je vhodný na opekanie semienok, ako aj na prípravu zemiakových placiek, tortilly a karamelu.
Stupeň vyprážania III
Najvyšší stupeň sa vynikajúco hodí na opekanie vo woku, ako aj na prudké opečenie ryby do zapekacej nádoby alebo na veľké množstvá mäsa. Ale na tomto stupni sa podaria aj šišky.
Stupeň pozvoľného varenia
Množstvo jedál je hotových až po pridaní omáčky – napríklad ragú alebo boloňskej omáčky. Varná doska upravuje pomocou stupňa pozvoľného varenia optimálnu varnú teplotu. Tak sa vyhnete vystrekovaniu a omáčka sa Vám vždy vydarí.
Vybavenie je závislé od modelu