Kulinárske trendy

Jedlo a pitie spája – ľudí, národy a generácie. Jedlo a pitie je kultúra a komunikácia, fascinácia medzi tradíciou a modernou. Pod pojmom à la carte vám ponúkame novinky, informácie a zábavu k téme jedla a pitia, varenia a pôžitkov.

Tunedin - stock.adobe.com

Čo je nové?

Čo sa deje na kuchárskej scéne? Čo je v súčasnosti kulinársky najžiadanejšie v svetových metropolách? Pre mnohých známych medzinárodných šéfkuchárov je regionálny pôvod potravín stále dôležitejší. Hviezdičkové reštaurácie objavujú vegetariánov. Ušľachtilé a drahé gurmánske pivá dobíjajú trh. V posledných rokoch vzniklo množstvo nových značiek ginu, ktoré sa výrazne odlišujú od tých tradičných. To sú len štyri príklady „kulinárskych trendov“, ktoré sme objavili a bližšie opisujeme. Zostávame v centre diania!

Viac informácií
Curioso Photography - stock.adobe.com

Príbehy o jedle a pití

Kde v Singapure sa dá dobre a autenticky najesť? Ako sa pečie ryba v soľnom obale? Čo sa podáva na príjemnú večeru vo dvojici? Čo je zvláštnosťou portugalského Vinho verde? Ako sa z muzikanta Dietera Meiera stal biovinohradník? To sú len niektoré z napínavých otázok, ktoré vám zodpovieme v našich príbehoch o jedle a pití.

Viac informácií