Miele

Kyle ConnaughtonVyjadriť moment

Aj keď je Kyle Connaughton špičkový kuchár ocenený 3 Michelinskými hviezdami, je veľmi prístupný. Miluje záhradníctvo, varí, lebo rád robí radosť druhým a je nekonečne fascinovaný japonskou kuchyňou. Žiť život, ktorý prekračuje všetko doteraz existujúce, pre neho znamená nikdy nezaspať na svojom úspechu.

„Život je príliš krátky na to, aby sme zostali v komfortnej zóne. Človek by mal sám sebe neustále dávať výzvy.“
Kyle ConnaughtonŠpičkový kuchár vyznamenaný 3 Michelinskými hviezdami

Ako majiteľ a šéfkuchár reštaurácie „Single Thread“ v Sonoma County v Kalifornii sa Kyle venuje svojim prísadám – od ich pôvodu až po prezentáciu na tanieri. Na jeho farme s rozlohou 2 hektáre pestuje zeleninu, ktorú po zbere čerstvú spracováva vo svojej kuchyni. Zachytáva tak moment a pre svojich hostí vytvára svojimi kreáciami spojenie medzi „tu a teraz“.

Kalifornia sa stretáva s Japonskom

„Pri príprave alebo presných prácach v kuchyni používam výlučne paličky na jedenie, pretože mám rád ich prirodzený rytmus, ich „flow“. Všeobecne používam veľmi málo, zato však veľmi kvalitného a vysoko funkčného kuchárskeho náradia.“

Svoju lásku k japonskej kultúre objavil Kyle už vo veku 9 rokov, keď svojho otca pravidelne sprevádzal na obchodných cestách cez Pacifik na vzdialený ostrov. Obidvaja často jedávali v japonských reštauráciách v Los Angeles a neustále lietali do Japonska, aby lepšie spoznali kultúru a kuchyňu krajiny. Inšpirovaný týmito skúsenosťami, začal Kyle svoju kariéru v japonských reštauráciách, išiel na jednu z najrenomovanejšich japonských kuchárskych škôr a svoje vzdelanie si urobil v Japonsku, skôr ako sa napokon dokonca presťahoval na Hokkaido.

„Vždy hľadáme ďalší veľký prelom v kreativite – čo je inovatívne? Čo môžeme vytvoriť, čo predtým ešte nikdy nikto nevidel?“

Kyle a Azuma

Jeho úzke spojenie tak s prírodou, ako aj s japonskou kultúrou, sú len dva z dôvodov, prečo si Kyle a botanický umelec Azuma Makoto ihneď porozumeli. „Spolupráca s inými umelcami a umeleckými remeselníkmi je tak inšpirujúca pre nás kuchárov,“ hovorí Kyle. „Je toľko paralel medzi Azumovým svetom kvetín a našim kulinárskym svetom.“

Decentná elegancia – práca s konvektomatom

Inšpirovaní konvektomatom zvolili obidvaja jednoduché prísady a vytvorili z nich niečo výnimočné. Kyle spojil rôzne druhy zeleniny a skombinoval ich s úmyselnou jednoduchosťou perfektného kúska ryby. Geniálne jednoduché, avšak veľmi osobité jedlo.

Zistite viac o konvektomate

Omáčka z hodvábneho tofu, avokáda a byliniek tvorila základ, ktorý navzájom skombinoval rôzne druhy zeleniny a rybu. Kyle sa sústredil na presnú prípravu každej prísady a zabezpečil tak, že všetky rôzne arómy navzájom perfektne harmonizujú.

Zachytiť moment – Práca s celoplošnou indukčnou varnou doskou

„To, čo na tejto indukčnej doske považujem sa úžasné, je, že môžem robiť mnoho rôznych vecí naraz. Doteraz nám technológia ešte neumožňovala pohybovať sa s takou eleganciou a takým „flow“ v kuchyni – ale presne to hľadáme my kuchári,“ vysvetľuje Kyle. Výsledkom je zachytenie momentu dňa, to najlepšie, čo môže ponúkať sezóna, rozdelená na viaceré, malé jedlá. Výtvor, pri ktorom ochutnáte každú jednotlivú vôňu a každý prvok je dokonale uvarený a umelecky prezentovaný.“

Zistite viac o indukčnej varnej doske

„Existuje japonský slovný zvrat, ktorý znie „Kaizen“ a znamená zmenu k pozitívnemu. Každý deň hovoríme o tom, ako môžeme niečo skutočne zmeniť. Preto nikdy nesmieme zaspať, vzdať sa svojej túžby po objavovaní, uspokojiť sa s priemerom a vždy sa musíme pokúšať dosiahnuť ďalší level.“