Tlačové správy Miele

Tlačová správa 1/2017

Zdeněk Pohlreich je tvárou značky Miele na Slovensku a v Česku

Spoločnosť Miele, výrobca prémiových spotrebičov pre domácnosti aj profesionálne prevádzky, nadviazala spoluprácu s uznávaným českým šéfkuchárom Zdeňkom Pohlreichom.

Pre obe „značky“ je prvotriedna kvalita na prvom mieste, preto považujú toto spojenie za úplne prirodzené. Známy český šéfkuchár vo svojej práci kladie dôraz na využívanie kvalitných surovín a aktuálne sa čoraz viac zaoberá zdravým životným štýlom. So spotrebičmi Miele má dlhodobú osobnú skúsenosť a používa ich nielen doma, ale tiež vo svojej televíznej relácii, či škole varenia. Výsledkom spolupráce by teda  okrem vizuálneho prepojenia značky s tvárou známeho šéfkuchára mali byť aj spoločné prezentačné varenia a recepty určené pre širokú verejnosť. Jej cieľom je inšpirovať  súčasných aj budúcich zákazníkov značky k moderným metódam prípravy pokrmov, pre ktoré sú jej spotrebiče určené.

Najmodernejšie technológie Miele umožňujú chutne a odľahčene variť aj v domácich podmienkach. K obľúbeným spotrebičom paria najmä parné rúry, ktoré v surovinách  zachovávajú pôvodnú chuť aj cenné vitamíny a minerálne látky. K dokonalému prepojeniu zdravého varenia a skvelej chuti zase napomáha spojenie pary a klasického pečenia k kombinovaných parných rúrach – konvektomatoch. Jednou z noviniek na trhu je aj vákuovacia zásuvka, vďaka ktorej môžete pripravovať lahodné pokrmy metódou Sous-vide, teda pomalým pečením vo vákuu.

Kvalita pod značkou Miele

Miele ako jediný výrobca domácich spotrebičov testuje svoje produkty na životnosť 20 rokov. Prístroje Miele pravidelne víťazia v mnohých nezávislých testoch po celom svete (u nás napr. dTest) a sú oceňované v prestížnych dizajnových súťažiach (napr. Red Dot Design Award). V mnohých krajinách je Miele najuznávanejšou značkou v odbore. Motto spoločnosti  „Immer besser“ – Vždy lepší – odkazuje na hodnoty, ktoré Miele uznáva po celú dobu svojej existencie, teda od roku 1899.

Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich (1957) je uznávaný český šéfkuchár, neúnavný propagátor kvality v gastronómii a moderátor televíznych relácií, ako sú Ano, šéfe!, Na nože!, Šéf na grilu, Česko vaří s Pohlreichem, Už dost, šéfe!, Teď vaří šéf!, Rozpal to, šéfe! alebo Vařte jako šéf! na TV Prima. Je tiež autorom obľúbených kuchárskych kníh a kníh o gastronómii - Bravo, šéfe, Šéf na grilu, Česko vaří s Pohlreichem, Vařte jako šéf, Moje domácí kuchyně alebo najnovšia publikácia Lehká kuchařka s receptami na odľahčené jedlá.

Svoju kariéru začínal Zdeněk Pohlreich v pražských reštauráciách a hoteloch, po emigrácii v roku 1986 pôsobil ako šéfkuchár v reštauráciách v Holandsku i Austrálii. Po návrate pracoval napr. v hoteli Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS Praha alebo Prague Marriot. Dnes si poctivú gastronómiu v podaní Zdeňka Pohlreicha a jeho tímu môžete vychutnať v niektorom z jeho podnikov – Café Imperial, Divinis, a Next Door by Imperial.

Stiahnuť ako PDF
Váš kontaktný partner