Tlačové správy Miele

Tlačová správa 4/2019

Značka Miele oslavuje 120 rokov od svojho založenia: Podnikať začali s jednou vŕtačkou

Spoločnosť Miele oslavuje v roku 2019 neuveriteľných 120 rokov na trhu. Jej príbeh sa začal písať v roku 1899 v nemeckom Herzebrocku, kedy technik Carl Miele a obchodník Reinhard Zinkann založili firmu na výrobu odstrediviek mlieka. Podnikať začali s 11 zamestnancami, štyrmi sústruhmi a jednou vŕtačkou. Už vtedy sa ich filozofiou stalo motto „Immer besser“ (Vždy lepší).

Dnes pre Miele pracuje vyše 20-tisíc zamestnancov po celom svete. Značka sa zameriava na výrobu prémiových spotrebičov do domácností, ale aj profesionálnych prevádzok či medicínskych zariadení pod názvom Miele Professional. Svojim zákazníkom ponúka kvalitné výrobky so zreteľom na životnosť, výkon, komfort pri obsluhe, energetickú účinnosť, dizajn a servis. Jej víziou do budúcna je stať sa najdôveryhodnejšou značkou sveta.

Pri príležitosti 120. výročia spoločnosť Miele do ponuky pripravila jubilejné modely z celého sortimentu a zákazníci tak budú môcť využiť  atraktívne ceny spotrebičov a novinky z dielne Miele.

Bezvreckový vysávač vhodný pre alergikov

Pri príležitosti 120. výročia uvádza Miele nový rad bezvreckových vysávačov Blizzard CX1 Series 120 s komfortnou rukoväťou  pre extra pohodlné ovládanie. Vďaka inovatívnej technológii Vortex dosahuje maximálny čistiaci výkon s rýchlosťou prúdenia vzduchu vyše 100 km/h. To má za následok zachytenie aj tých najmenších čiastočiek, čím sa zredukuje vírenie jemného prachu pri vyprázdňovaní na minimum. Vďaka špeciálnemu filtru HEPA AirClean je vzduch z vysávača maximálne hygienický a dokonca čistejší ako vzduch v miestnosti. Má neuveriteľnú schopnosť zachytávania, až 99,9 % nečistôt. Jeho vlastnosti potvrdila aj zdravotnícka organizácia Allergy UK a certifikovala ho ako produkt vhodný pre alergikov. Zvýšený komfort používania zaručí dvojstranný parkovací systém a 360° kolieska slúžiace pre ľahký a plynulý pohyb spotrebiča. V kombinácii s hubicou Blizzard CX1 Series 120 Parquett sú skvelou voľbou pre všetkých, ktorí chcú povysávať tvrdé podlahy šetrne, no dôkladne.

Zaujímavosti:

1901 – Na trh bola uvedená historicky prvá práčka Miele Meteor, ktorá mala podobu drevenej kade a fungovala na ručný pohon.

1914 – Práčka Miele číslo 50 už mala zabudovaný motor a mohla sa pripojiť do akejkoľvek zástrčky.

1927 – Bol uvedený prvý vysávač značky Miele. Išlo o model Melior, ktorý bol dodávaný so špeciálnou skriňou na uskladnenie.

1929 – Značka Miele uviedla v Európe prvú umývačku riadu.

1956 – Značka Miele predstavila prvú automatickú práčku Model 702 so skleneným okienkom vpredu. Prístroj mal skromných 280 až 320 otáčok za minútu.

Stiahnuť ako PDF
Váš kontaktný partner