Tlačové správy Miele

Tlačová správa 6/2019

Maximálna flexibilita a intuitívnosť – nové varné dosky Miele s celoplošnou indukciou

- Riad po sklokeramickom povrchu jemne kĺže
-.Varenie naraz až v šiestich hrncoch, ktoré sa dajú ľubovoľne umiestniť a presúvať

Celoplošná indukcia je bezpochyby kráľovskou triedou medzi varnými doskami, pretože ponúka maximálnu slobodu pri varení. Na varnú dosku možno umiestniť až šesť hrncov, panvíc alebo pekáčov a ľubovoľne s nimi hýbať. S indukčným systémom sa varí rýchlo, spotreba energie zostáva nízka a sklokeramický povrch sa jednoducho čistí. Všetky tieto výhody majú aj najnovšie modely novej generácie varných dosiek KM 7000 od spoločnosti Miele. Vďaka novému povrchu riad jemne kĺže po varnej doske. Šikovnou inováciou prešlo aj ovládanie – číselný rad sa pohybuje automaticky s každým posunutím riadu. Varná doska KM 7000, ktorú Miele predstavilo na veľtrhu IFA 2018 ako posla novej generácie vstavaných spotrebičov, je už v predaji.

Koľko hrncov a panvíc je pri varení potrebných, aké veľké by mali byť a ako najlepšie ich usporiadať? Odpovede na tieto otázky závisia od receptu, počtu hostí a často aj osobných preferencií. Takmer u všetkých varných dosiek je potrebné dodržať vyhradené varné zóny. Celoplošné indukčné varné dosky od spoločnosti Miele teraz prinášajú revolúciu: hrnce a panvice sa dajú umiestniť kdekoľvek na ploche a v prípade potreby ich môžete aj presunúť. Celoplošná varná doska Miele sa teda prispôsobuje kuchárovi a nie naopak.

Rovnako pohodlné a intuitívne je i ovládanie SmartSelect. Varná doska a jej výkon sú aktivované a regulované dotykom prsta. Keď na ňu umiestnite hrniec alebo panvicu, ponúkne číselný rad pre nastavenie výkonu. Naraz na nej môžete pripravovať jedlo až v šiestich hrncoch alebo panviciach. S každou ďalšou nádobou umiestnenou na varnej doske sa objaví ďalší číselný rad. Ak kuchár posunie nádobu, číselný rad sa aj s aktuálnou úrovňou výkonu posunie spoločne s riadom – túto inteligentnú detekciu patentovala spoločnosť Miele.

Skutočnosť, že hrnce a panvice možno premiestňovať veľmi potichu, zabezpečuje funkcia SilentMove, dostupná pri modeloch najvyššej triedy. Potlač sa na nich nachádza na spodnej strane namiesto obvyklého umiestnenia navrchu. Predpokladom je použitie vysoko kvalitnej transparentnej sklokeramiky, ktorá navyše podporuje minimalistický elegantný vzhľad. Potlač je tak ešte menej nápadná. Okrem toho možno číselné rady a ďalšie funkcie zobraziť aj v bielej farbe (SmartSelect White). Celoplošné indukčné varné dosky sú k dispozícii v šírke 60, 80 alebo 90 cm.

So zavedením nových celoplošných varných dosiek dochádza tiež k zmene generácie na KM 7000 u konvenčných indukčných varných dosiek s preddefinovanými varnými zónami. Takmer všetky varné dosky budú pripojené do mobilnej aplikácie Miele@mobile cez Wi-Fi. A takmer všetky majú obľúbenú funkciu Con@ctivity, vďaka ktorej možno už viac ako desať rokov spoločne automaticky regulovať výkon odsávača pár podľa výkonu varných dosiek Miele. So štandardnou hĺbkou 52 cm možno teraz bezrámové modely prakticky kombinovať s varnými prvkami radu SmartLine – napríklad s indukčným wokom, grilovacou doskou tepan Yaki alebo odsávačom pár integrovaným do pracovnej dosky.

Stiahnuť ako PDF
Váš kontaktný partner