Tlačové správy Miele

Tlačová správa 10/2019

Profesionálne práčky a sušičky od Miele získali významné ocenenie

Robustné, výkonné, rýchle a všestranné: to všetko platí pre „malé obry“ – najmenšie priemyselné práčky a sušičky od Miele. Nová generácia prístrojov zabodovala kvalitným dizajnom a inovačným potenciálom na odovzdávaní prestížnej ceny Red Dot Design Award, ktorá je jednou z najvýznamnejších svojho druhu na svete. Toto ocenenie získal produktový rad Performance Plus.

Zaberajú minimum miesta

Vysoko kvalitný nerezový panel predstavuje „obry“ už na prvý pohľad ako profesionálne zariadenia. Technológia ukrývajúca sa za ním je pripravená vyhovieť každodenným vysokým nárokom napríklad v hoteloch, živnostenských prevádzkach alebo verejných inštitúciách. Prístroje zaberajú len o niečo viac ako pol štvorcového metra a sú k dispozícii v dvoch veľkostiach a sériách. Tí, ktorí sa rozhodnú pre Performance Plus, si môžu vybrať medzi kapacitou 7 alebo 8 kg.

Efektívna úspora energií

Vďaka novému dotykovému displeju možno prístroj mimoriadne ľahko a intuitívne ovládať. Novinkou je možnosť prepojiť zariadenie s mobilnou aplikáciou MielePro@mobile cez WiFi a jednoducho ho ovládať aj na diaľku. Každodennú prácu uľahčujú aj ďalšie funkcie, napríklad pripojenie dávkovacích systémov. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou si nové prístroje vystačia s podstatne menším množstvom elektriny a vody. Ďalšie zníženie prevádzkových nákladov je zaistené voliteľným vypínačom pri špičkovom zaťažení, ktoré automaticky zastaví práčky a sušičky v období vysokej spotreby, kým celková spotreba energie opäť neklesne. Spotreba vody sa pri produktoch Performance Plus znížila o 22 a elektrina o 28 percent. Tieto a ďalšie výkonové a komfortné funkcie, z ktorých viaceré ponúka iba Miele, ocenila za inovatívnosť aj porota Red Dot Award.

Malé obry šetria čas

Pri mimoriadne krátkych časoch cyklov dosahujú „malé obry“ prvotriedne výsledky. Vďaka prídavným otvorom v zadnej stene bubna sa počas prania zabezpečí lepšie prevlhčenie textílií. Optimalizované odvodnenie pri odstreďovaní skracuje čas sušenia. K dlhej životnosti prístroja prispievajú tiež vysoko kvalitné materiály, ako sú vykurovacie telesá z nehrdzavejúcej nerezovej ocele alebo silikónové komponenty odolné proti mastnote. Predtým, než „malé obry“ opustia výrobu, musia prejsť prísnymi záťažovými a vytrvalostnými testami na 30 000 prevádzkových hodín.

Stiahnuť ako PDF
Váš kontaktný partner