Tlačové správy Miele

Tlačová správa 8/2019

S eleganciou a intuíciou v ústrety novej ľahkosti: dizajn nových zabudovateľných spotrebičov Miele

- Generácia 7000: štyri dizajnové rady a tri farebné svety sú vhodné pre každý štýl vybavenia
- Vedúci dizajnér Enslin: „Žiaden zákazník už nechce čítať návody na použitie“

Jasné tvary, vysoko kvalitné materiály, detailné spracovanie a intuitívne ovládanie, to sú prvky konceptu dizajnu generácie 7000, realizované v štyroch novonavrhnutých radoch a troch farebných prevedeniach, aj vo verzii s prvkami z nerezovej ocele. Miele tak ponúka zodpovedajúce riešenie pre akýkoľvek štýl interiérového dizajnu, ktoré sa buď diskrétne integruje do okolitého prostredia alebo výrazne vynikne. Ovládanie spotrebičov bolo starostlivo revidované a je teraz ešte lepšie vzájomne prispôsobené – pre maximálnu intuitívnosť ovládania a bezproblémovú kombinovateľnosť prístrojov.

Pre vedúceho dizajnéra Miele Andreasa Enslina je jednoduchosť obsluhy a jednota konceptu ovládania prioritou. Jednoduchosť preto, že varenie je veľmi kreatívny, ale aj komplexný proces sám o sebe, ktorý nie je možné prerušovať kvôli nevyhnutnosti prevádzkových krokov alebo hľadaniu v používateľských príručkách. A vďaka jednote dizajnových riešení spotrebiče umožňujú, tak ako je pre značku Miele typické, vysoko kvalitný a konzistentný celkový zážitok.

„Používateľ si musí zvyknúť len na jednu filozofiu prevádzky a aj tá je, pokiaľ možno, čo najjednoduchšia. Od usporiadania tlačidiel, cez displeje, farby a symboly, až po navigáciu v menu – súhra týchto prvkov tvorí jedinečný dizajnový obraz značky Miele,“ hovorí Enslin. Minimalistický dizajn generácie 7000 súčasne podčiarkuje ešte väčší podiel skla a výrazne menšie množstvo nerezovej ocele, čo vyjadruje pre Miele typickú nadčasovú eleganciu.

Kombinácie ako odliate z jedného kusa

Nový dizajn generácie 7000 ukazuje svoje silné stránky predovšetkým tam, kde samotná rúra na pečenie nie je jediným ústredným prvkom v kuchyni: nech sú kombinácie s inými spotrebičmi v akomkoľvek usporiadaní (nad sebou, vodorovne, do štvorca alebo do tvaru T), vždy pôsobia veľmi jednotne. Je to dané aj jednotnou štruktúrou ovládacích panelov, konzistentným vedením línií a vždy centrálne umiestneným kvalitným displejom s bielym textom. Jemným detailom v tomto kontexte je, že modely s ovládaním „M Touch“ môžu meniť vzhľad displeja – na bielom pozadí je možné zobraziť čierny text. Výhradné používanie senzorových funkčných tlačidiel, umiestnených na rovnakých miestach pri všetkých typoch zariadení, je tiež jednotné. Okrem niekoľkých modelov v nižšej triede sú otočné ovládače a klasické tlačidlá minulosťou. „Veľa práce sme venovali odstráneniu všetkých prebytočných detailov,“ hovorí Enslin. Integrovaný dizajn generácie 7000 má navyše tú výhodu, že dokonca aj varianty s rozličnou úrovňou vybavenia spolu navzájom dobre ladia.

Individuálne riešenie pre súčasné štýly vybavenia

Generáciou 7000 Miele reaguje nielen na rastúci dopyt ľudí po jednoduchosti, ale aj ich rôzne preferencie v interiérovom dizajne. Preto vytvorilo dizajnérske centrum Miele návrhy rôznych prostredí, ako by mohli vyzerať u zákazníkov. Výsledkom sú štyri individuálne dizajnové rady PureLine, VitroLine, ArtLine a ContourLine.

Svojou konzistentnou horizontálnou orientáciou a vysokým podielom skla je rad PureLine vhodný pre čistý a moderný dizajn interiéru. Charakteristickými prvkami je striedme použitie nerezovej ocele a kvalitné kovové rukoväte, vyfrézované z jedného masívneho bloku. Sklenená predná strana je realizovaná vo farebnom variante obsidián čierna. Dobre premyslená geometria línií umožňuje takmer akúkoľvek kombináciu spotrebičov radu PureLine.

Dizajnový rad VitroLine ponúka mnoho prvkov v prevedení z nerezovej ocele a je dostupný vo farbách obsidián čierna, briliantová biela alebo grafitovo sivá. Je tu pevná kovová rukoväť vo farbe zariadení a obsahuje rovnako farebný, precízne zabrúsený sklenený prvok. Svojou kvalitnou povrchovou úpravou a striedmymi konštrukčnými prvkami VitroLine harmonicky ladí s modernými kuchynskými dizajnami.

Ešte viac jednoliaty je rad ArtLine, ktorý skvele integruje spotrebiče do puristického prostredia, a je preto vhodný pre otvorenú kuchyňu. Spotrebiče sú dostupné vo farbách obsidián čierna, briliantová biela a grafitovo sivá. Ich hladké sklopné sklenené čelné plochy sa bezproblémovo hodia do konceptu moderného mestského životného prostredia. Dvierka sa automaticky otvárajú po ľahkom poklepaní.

V kontraste k predchádzajúcim dizajnovým radom stojí ContourLine, ktorého dizajn vyzdvihuje charakter spotrebičov a kvalitné technológie zariadení Miele. Konštrukcii dominujú také detaily, ako je masívna kovová rukoväť z jedného kusu, ktorej kontúra je zdôraznená v kovovom ráme pod ňou. Rámček z nerezovej ocele zámerne podporuje vyniknutie spotrebiča a jeho technológie. Sklenený ovládací panel je vo farbe obsidián čierna.

V generácii 7000 sa Miele stále viac spolieha na úsporné LED osvetlenie s dlhou životnosťou, ktoré zaisťuje jasné svetelné podmienky vnútri spotrebičov.

O spoločnosti Miele

Spoločnosť Miele je na trhu 120 rokov. Jej príbeh sa začal písať v roku 1899 v nemeckom Herzebrocku; v tom čase sa značka špecializovala na výrobu odstrediviek mlieka a jej filozofiou sa stalo motto „Immer besser“ (Vždy lepší). Dnes sa Miele zameriava na výrobu prémiových spotrebičov do domácností, ale aj profesionálnych prevádzok či medicínskych zariadení Miele Professional. Svojim zákazníkom ponúka kvalitné výrobky so zreteľom na životnosť, výkon, komfort pri obsluhe, energetickú účinnosť, dizajn a servis. Víziou spoločnosti Miele je stať sa najdôveryhodnejšou značkou sveta. Miele má v súčasnosti zastúpenie v približne 47 krajinách prostredníctvom vlastných odbytových spoločností a v ďalších 50 krajinách je zastúpená importérmi. Pracuje pre ňu vyše 20-tisíc zamestnancov po celom svete. Ak sa chcete dozvedieť viac o značke Miele, navštívte stránku www.miele.sk.

Stiahnuť ako PDF
Váš kontaktný partner