Skladovanie vína pri správnej teplote
Vína by sa mali optimálne skladovať pri teplote od 6 do 18 °C. Ak chcete skladovať červené a biele vína spolu, zvoľte teplotu medzi 12 a 14 °C. Táto teplota je vhodná pre biele a červené vína. Červené vína by sa mali najmenej 2 hodiny pred konzumáciou vybrať a otvoriť, aby sa do nich dostal kyslík a mohla sa správne rozvinúť ich aróma.
Príliš vysoká teplota skladovania (nad 22 °C) spôsobí rýchle zrenie vína, takže sa nemôže rozvinúť aróma. Pri príliš nízkej teplote skladovania (pod 5 °C) nemôže víno optimálne vyzrieť.
Teplom sa víno rozpína, chladom zmršťuje – kolísanie teploty znamená pre víno stres, čím sa zrenie preruší. Preto je veľmi dôležité udržať teplotu takmer bez kolísania.
S vinotékami Miele s 2 alebo 3 temperujúcimi zónami môžete ľahko skladovať viacero druhov vína súčasne.
Umožňuje to pevne stojacia izolačná doska, ktorá rozdeľuje vnútro na 2 alebo 3 rozličné zóny temperovania vína.